Pakiet "Sklep spożywczy" > małe sklepy spożywcze, punkty handlowe

Pakiet "Sklep spożywczy" > małe sklepy spożywcze, punkty handlowe - Galeria 3

HACCP sklepy spożywcze

HACCP sklepy spożywcze
  
Cena:300.00
Dostępność 24h
Do koszyka

Pakiet dokumentacji systemy HACCP oraz Dobrych Praktyk Higienicznych dla sklepów spożywczych, firm handlowych min. małe i średnie delikatesy, sklepy uniwersalne.  

 

Dokumentacja systemu HACCP:

  • dla towarów nieopakowanych nie wymagających warunków chłodniczych;
  • dla towarów opakowanych w opakowania jednostkowe;
  • dla owoców i warzyw;
  • lista audytu wewnętrznego GHP i HACCP dla handlu;
  • dla wędlin i nabiału (pakowane i/lub porcjowane);
  • dla mrożonek opakowanych oraz luzem (ryby, pierogi, warzywa, itp.);
  • dla pieczywa i wyrobów cukierniczych opakowanych oraz nieopakowanych;

Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP):

  • Instrukcja mycia rąk
  • Instrukcja dla kierowcy
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń ekspedycyjnych
  • Instrukcja ochrony zakładu przed szkodnikami
  • Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
  • Instrukcja dla osób odwiedzających zakład
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynu
  • Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji wyposażenia zakładu
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
  • Instrukcja mycia lady chłodniczej (wystawowej)
  • Instrukcja higieny personelu
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
  • Instrukcja sprzedaży w sklepie spożywczym
  • Instrukcja ochrony przed szkodnikami
  • Instrukcja przyjęcia mięsa świeżego i mrożonego
  • Instrukcja przyjęcia materiałów i opakowań
  • Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
  • Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
  • Procedura planowania i organizowania szkoleń
  • Procedura mycia i dezynfekcji
  • Procedura wzorcowania urządzeń kontrolno - pomiarowych
  • Procedura postępowania z reklamacjami
  • Procedura usuwania odpadów
  • Procedura dla mięsa świeżego i mielonego
  • Instrukcja przyjęcia towaru do sklepu Karty kontroli i zapisów

Karty zapisów (karty kontroli, rejestry, formularze itp)

  • Rejestr - pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - przyjęcie dostaw (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
  • Rejestr - postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - karta reklamacji (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - kontrola środków transportu (nie obowiązkowy);
  • Rejestr - konserwacja maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - wykaz dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
  • Rejestr - kontrola higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy);
  • Rejestr - przyjęcie surowców pochodzenia zwierzęcego.
 

Komentarze

Komentarz
Ocena: