Pakiet "Sklep spożywczy" > sklepy wielobranżowe spożywcze, delikatesy, mini markety
HACCP sklepy spożywcze |
---|
Cena:379.90zł
Netto:308.86zł(Vat 23%)
Dostępność 24h
Pakiet dokumentacji systemy HACCP oraz Dobrych Praktyk Higienicznych dla sklepów spożywczych, firm handlowych min. duże delikatesy, sklepy uniwersalne.
Dokumentacja systemu HACCP:
- dla towarów opakowane i nieopakowanych nie wymagających warunków chłodniczych;
- dla towarów opakowane i nieopakowanych wymagających warunków chłodniczych;
- dla towarów opakowanych w opakowania jednostkowe;
- dla owoców i warzyw pakowanych oraz luzem;
- lista audytu wewnętrznego GHP i HACCP dla handlu;
- dla wędlin i nabiału (pakowane i/lub porcjowane);
- dla mrożonek opakowanych oraz luzem (ryby, pierogi, warzywa, itp.);
- dla pieczywa i wyrobów cukierniczych opakowanych oraz nieopakowanych;
Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP):
- Instrukcja mycia rąk
- Instrukcja dla kierowcy
- Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń ekspedycyjnych
- Instrukcja ochrony zakładu przed szkodnikami
- Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
- Instrukcja dla osób odwiedzających zakład
- Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynu
- Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
- Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
- Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
- Instrukcja mycia i dezynfekcji wyposażenia zakładu
- Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
- Instrukcja mycia lady chłodniczej (wystawowej)
- Instrukcja higieny personelu
- Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
- Instrukcja sprzedaży w sklepie spożywczym
- Instrukcja ochrony przed szkodnikami
- Instrukcja przyjęcia mięsa świeżego i mrożonego
- Instrukcja przyjęcia materiałów i opakowań
- Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
- Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
- Procedura planowania i organizowania szkoleń
- Procedura mycia i dezynfekcji
- Procedura wzorcowania urządzeń kontrolno - pomiarowych
- Procedura postępowania z reklamacjami
- Procedura usuwania odpadów
- Procedura dla mięsa świeżego i mielonego
- Instrukcja przyjęcia towaru do sklepu Karty kontroli i zapisów
Karty zapisów (karty kontroli, rejestry, formularze itp)
- Rejestr - pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia);
- Rejestr - przyjęcie dostaw (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
- Rejestr - postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia);
- Rejestr - karta reklamacji (obowiązkowy do prowadzenia);
- Rejestr - kontrola środków transportu (nie obowiązkowy);
- Rejestr - konserwacja maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia);
- Rejestr - wykaz dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
- Rejestr - kontrola higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy);
- Rejestr - przyjęcie surowców pochodzenia zwierzęcego.
Dokumentacja nie obejmuje następujących rodzajów grup towarowych:
- mięso drobiu, zwierząt rzeźnych
- ryb świeżych
- wyrobów garmażeryjnych (porcjowanych)