Pakiet "Gastronomia" > restauracje, karczmy, gospody i zajazdy, pizzeria

Cena:449.90
Netto:365.77(Vat 23%)
Dostępność 24h
Do koszyka

Pakiet został zaprojektowany przez osoby wdrażające systemy jakości w restauracjach, barach i zakładach żywienia zborowego typu zamkniętego (przedszkole, żłobki, szkoły). Zawiera on wszystkie niezbędne dokumenty związane z Dobrą Praktyką Higieniczną GHP (sanitarną) i Dobrą Praktyką Produkcyjną oraz systemem HACCP dla zakładów gastronomicznych i firm cateringowych. W skład pakietu wchodzi ponad 60 gotowych, zawsze aktualnych dokumentów wraz z opracowaną Księgą HACCP i Księgą GHP/GMP. Dokumentacja dostosowana jest do zagrożeń epidemiologicznych (tj. COVID-19).

WAŻNE: Dokumenty dostosowywane są indywidualnie na podstawie informacji uzyskanych podczas rozmowy telefonicznej i/lub email ! Elementem ułatwiającym opracowanie dokumentacji jest dostarczenie menu restauracji. 

Obiekty objęte dokumentacją:

  1. restauracje (typu casual dining oraz fine dining)
  2. restauracje hotelowe 
  3. karczmy, gospody i zajazdy

Dokumentacja systemu HACCP:

  • Opracowanie indywidualnej księgi HACCP dla obiektu;
  • Lista audytu wewnętrznego Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP) i Produkcyjnych (GMP) i systemu HACCP.
  • Opracowanie alergenów dla restauracji;

Księga Dobrych Praktyk Produkcyjnych (GMP):

  • GMP - Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
  • GMP - Procedura planowania i organizowania szkoleń
  • GMP - Procedura mycia i dezynfekcji
  • GMP - Procedura nadzoru urządzeń kontrolno - pomiarowych
  • GMP - Procedura postępowania z reklamacjami
  • GMP - Procedura usuwania odpadów
  • GMP - Procedura dla mięsa świeżego i mielonego
  • GMP - Procedura technologiczna procesów produkcji w gastronomii

Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP):

  • GHP - Instrukcja higieny personelu i mycia rąk
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń kuchni
  • GHP - Instrukcja ochrony zakładu przed szkodnikami
  • GHP - Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
  • GHP - Instrukcja dla osób odwiedzających zakład
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynu
  • GHP - Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji urządzeń chłodniczych
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji wyposażenia zakładu
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
  • GHP - Instrukcja mycia lady chłodniczej (wystawowej)
  • GHP - Instrukcja higieny pracowników
  • GHP - Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
  • GHP - Instrukcja kontroli maszyn i urządzeń
  • GHP - Instrukcja ochrony przed szkodnikami
  • GHP - Instrukcja przyjęcia mięsa świeżego i mrożonego
  • GHP - Instrukcja przyjęcia materiałów i opakowań
  • GHP - Instrukcja dla kierowcy
  • GHP - Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę 

Karty zapisów (karty kontroli, rejestry, formularze itp)

  • Rejestr - Pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Przyjęcie dostaw / Rejestr dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002)
  • Rejestr - Postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Kontroli środków transportu (nie obowiązkowy)
  • Rejestr - Konserwacji maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia)
  • Rejestr - Kontroli higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy)
  • Rejestr - Karta przyjęcia surowców zwierzęcych
  • Rejestr - Karta kontroli środków wycofanych z obrotu
  • Rejestr - Księga reklamacji
  • Rejestr - Karta raportu z reklamacji
  • Rejestr - Karta przekazania odpadów
  • Rejestr - Karta kontroli urządzeń pomiarowo - kontrolnych
  • Rejestr - Karta kontroli mycia i dezynfekcji
  • Rejestr - Zaświadczenie o odbytym szkoleniu
  • Rejestr - Karta szkoleń.

Dokumentacja objęta jest pełną gwarancją. 

 

 

Komentarze

Komentarz
Ocena: