Pakiet "Sklep spożywczy" > sklepy internetowe (sklepy wysyłkowe)

Pakiet "Sklep spożywczy" > sklepy internetowe (sklepy wysyłkowe) - Galeria 3

HACCP sklepy spożywcze

HACCP sklepy spożywcze
  
Cena:676.50
Netto:550.00(Vat 23%)
Dostępność 24h
Do koszyka

Pakiet dokumentacji systemy HACCP oraz Dobrych Praktyk Higienicznych dla dla sklepów internetowych, sklepów wysyłkowych, pomiotów które handlują żywnością online (poprzez platformy tj. allegro). Dokumentacja nie obejmuje systemu HACCP dla magazynu oraz obiektów fizycznych w których przechowywana jest żywność. 

 

Dokumentacja systemu HACCP:

  • dla towarów opakowanych nie wymagających warunków chłodniczych;
  • dla towarów opakowanych w opakowania jednostkowe;
  • dla owoców i warzyw;
  • lista audytu wewnętrznego GHP i HACCP dla handlu;
  • dla wędlin i nabiału (pakowane i/lub porcjowane);
  • dla mrożonek opakowanych oraz luzem (ryby, pierogi, warzywa, itp.);
  • dla pieczywa i wyrobów cukierniczych opakowanych oraz nieopakowanych;

Księga Dobrych Praktyk Higienicznych (GHP):

  • Instrukcja mycia rąk
  • Instrukcja dla kierowcy
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji pomieszczeń ekspedycyjnych
  • Instrukcja ochrony zakładu przed szkodnikami
  • Instrukcja usuwania śmieci, odpadów i ścieków
  • Instrukcja dla osób odwiedzających zakład
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji magazynu
  • Ogólna instrukcja mycia i dezynfekcja
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji krajalnicy
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji wyposażenia zakładu
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji wózków i koszy
  • Instrukcja mycia lady chłodniczej (wystawowej)
  • Instrukcja higieny personelu
  • Instrukcja mycia i dezynfekcji narzędzi mających kontakt z żywnością
  • Instrukcja sprzedaży w sklepie spożywczym
  • Instrukcja ochrony przed szkodnikami
  • Instrukcja przyjęcia mięsa świeżego i mrożonego
  • Instrukcja przyjęcia materiałów i opakowań
  • Instrukcja zaopatrzenia zakładu w wodę
  • Procedura postępowania z wyrobem niezgodnym
  • Procedura planowania i organizowania szkoleń
  • Procedura mycia i dezynfekcji
  • Procedura wzorcowania urządzeń kontrolno - pomiarowych
  • Procedura postępowania z reklamacjami
  • Procedura usuwania odpadów
  • Procedura dla mięsa świeżego i mielonego
  • Instrukcja przyjęcia towaru do sklepu Karty kontroli i zapisów

Karty zapisów (karty kontroli, rejestry, formularze itp)

  • Rejestr - pomiar temperatury (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - przyjęcie dostaw (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
  • Rejestr - postępowanie z wyrobem niezgodnym (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - karta reklamacji (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - kontrola środków transportu (nie obowiązkowy);
  • Rejestr - konserwacja maszyn i urządzeń (obowiązkowy do prowadzenia);
  • Rejestr - wykaz dostawców (zgodnie z art. 18 rozporządzenia (WE) 178/2002);
  • Rejestr - kontrola higieny pomieszczeń (nie obowiązkowy);
  • Rejestr - przyjęcie surowców pochodzenia zwierzęcego.
 

Komentarze

Komentarz
Ocena: