Projekt technologiczny

  • Projekt technologiczny
    Projekt technologiczny

W ramach swojej działalności zajmujemy się wykonywaniem profesjonalnych projektów technologicznych dla różnych rodzajów działalności w tym produkcji i handlu żywnością. Wykonywane przez nas projekty są skierowane przede wszystkim dla: restauracji, hoteli, gościńców i pensjonatów, stołówek, barów, kawiarni, pizzerii, punktów bistro, powierzchni sklepowych, firm cateringowych, a także kuchni szpitalnych, szkolnych, przedszkolnych i dla domów pomocy społecznej. Nasi specjaliści realizują projekty zgodnie z przepisami polskiego prawa, zgodnie z przepisami BHP, systemem HACCP, pozytywnie opiniowane przez SANEPID i w oparciu o rzeczywiste potrzeby inwestora. 

Służymy Państwu pomocą w zakresie prawnym - oferujemy pomoc np w napisaniu wniosku o odstępstwa od obowiązujących przepisów budowlanych dotyczących wysokości lokalu gastronomicznego, jego oświetlenia naturalnego i zagłębienia. W ramach naszych usług oferujemy:

  • profesjonalne projekty technologiczne m.in. zapleczy kuchennych, restauracji, kawiarni, barów, stołówek i powierzchni sklepowych
  • przygotowywane na indywidualne zamówienie klienta
  • ściśle dopasowane do charakteru prowadzonej działalności, wielkości lokalu i jego możliwości
  • sprawne rozplanowanie i przeprowadzenie wszelkich niezbędnych do otwarcia lokalu procedur
  • pełne wsparcie przy uruchomieniu lokalu i uzyskaniu zatwierdzeń Sanepidu
  • gwarancja szybkiej realizacji - koncepcja do 7 dni, projekt do 2 tygodni!
  • Pełen projekt technologiczny przygotowany przez naszego specjalistę uwzględnia m.in.:
  • inwentaryzację obiektu
  • opracowanie listy urządzeń wraz z parametrami i rozmieszczeniem na rzutach
  • wytyczne dla branży elektrycznej, gazowej, wodno-kanalizacyjnej oraz budowlanej
  • opisy technologii dla danego obiektu wraz z kartami katalogowymi urządzeń

Dodatkowo oferujemy:

  • wizytę w miejscu realizacji inwestycji
  • konsultacje i doradztwo w momencie wyboru wyposażenia
  • zaopiniowanie projektu przez rzeczoznawców ds. sanitarno-epidemiologicznych i BHP